Tags

, , , ,

Помните ли плетените обувки, които дядовците ни носеха (и май някои все още носят през лятото)? Едни такива с дупки и се носят на бос крак, и никой от нас за нищо на света не би ги обул, защото хич не са “готини”.

Е, в Америка май не мислят така – трима готини американци откриват обувките и решават, че са уникален продукт и могат да го продават на американския пазар. И така от началото на 2014 г. обувките BOS (да, “Бос”, защото се носят на бос крак), произведени в Пловдив, ще влязат на американския пазар.

bos bos1 bos2 bos3

Цените им започват от 39 долара – без пари! А ако си купите сега, получавате и мартеница (обяснена като “българската гривна на приятелството”).

Тук можете да видите видеото, фотосесиите и повече информация.

Ето още едно доказателство, че нещата, които не харесваме, считаме за остарели, неготини, типично български (и следователно лоши), могат да се окажат превъзходна идея просто с промяна на гледната точка.

Е, да съм честен, малко в повече ми дойде твърдението, че женският модел обувки е подходящ за всяко облекло – дори и официално. Но с оглед на случващото се съм готов да го преглътна.

Защото нищо чудно скоро да си поръчваме плетени обувки по e-bay, да ги чакаме няколко седмици и с гордост да ги носим, защото са от Америка :))

Айде със здраве и понякога за разнообразие да си напомняме да харесваме това, което сме и това, което можем като нация. Поне малко.

Advertisements