Имаме новина! Преди броени дни Good Music Society получи от полицията половината от откраднатото през март оборудване.

Обратно при нас са:

– китарата Takamine на Ачко

– моята 12-струнна Richwood

– ефектът за китара VOX LE

– легендарната китарна глава на Васето Fender Baseman ’72

Ако не вярвахме, щях да кажа “Направо не можахме да повярваме”.

Сигурно се чудите каква е историята. Ами заради истории като тази рок бандите започват да вярват в чудеса.

В края на месец май, след като вече бяхме възстановили голяма част от оборудването си с помощта на вас, нашите скъпи приятели, ми се обади човек от Габрово. Той каза, че е видял нашите инструменти (част от тях) обявени в сайт за продажби.

Веднага влязох в сайта и видях наснимани нашите инструменти и оборудване. Четирите неща, описани по-горе, на обща стойност над 5 000 лв, бяха пуснати от гениалния прекупвач за общо 500 лв.

Това е и причината човекът от Габрово да се усъмни в произхода им и да потърси информация за крадени инструменти. Което му търсене веднага го е отвело до този блог, където през март още чинно бях описал какво ни липсва.

И вместо да си замълчи и да купи оборудването за себе си, в продължение на няколко дни той издирва наш телефонен номер. Междувременно обаче прекупвачът (ще го оставим в тайна до края на разследването) му казва, че ще ги продаде на друг, ако той не ги иска. При което страхотният човек от Габрово ги поръчва (и него го оставяме в тайна, което може би го превръща в почти ангел), сигнализира на полицията там и когато инструментите пристигат, веднага биват запорирани.

След което успява да се свърже с нас, ние с полицията в София и така нататък по трасето.

Когато инструментите пристигнаха в София, от полицията ни казаха, че има опция да бъдат задържани за веществено доказателство в продължение на много месеци, дори години – в зависимост от делото. Въпреки това само след 3 месеца ние ги държим в ръцете си, защото и двамата извършители на кражбата са заловени и срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Което на практика означава, че можем да получим обратно и пултовете и микрофоните, ако те си признаят.

Но най-важното, което ще получим, е, че справедливостта ще възтържествува, което в наше време си е чудо само по себе си – не смятате ли?

За да е всичко справедливо, ще кажем, че когато дойде новината за намирането на инструментите в края на май, кампанията за набиране на средства беше вече приключила. И благодарение на вашата щедрост ние бяхме възстановили почти всичко от открадното само за няколко седмици (което без съмнение е още една от причините да сме рок банда, която вярва в чудеса).

Сега с намирането на инструментите на практика се оказа, че имаме повече техника отколкото преди кражбата.

Осъзнавам, че всички, които са ни подкрепили, са го направили с чисто сърце и заради голямата си любов към нас и това, което правим. Но се чувствам и задължен да кажа, че ако има някой, който чувства, че с оглед на намирането на инструментите би бил по-щастлив, ако му върнем парите – ние ще се опитаме да го направим във възможно най-кратки срокове. Просто ни дайте сигнал.

Благодарим на всички вас, обществото на добрата музика, за това, че сте до нас!

И съвсем скоро ще ви каним на концерт!

 

Advertisements