Tags

, , , , , , , , ,

Съберат ли се два-три дни без крайни срокове и безброй задачи за вършене, веднага ми идва вдъхновението – не само за писане, ами и за щуреене! И затова днес поканих 10-тина приятели да открием планинския сезон (не знам дали знаете, ама съм бил планински водач 4 години) с лека разходка на Витоша.

Маршрутът: Княжево – Копитото – Момина скала – Боянски водопад – Бояна

Основната цел беше водопадът. Има нещо, което трябва да знаете за Боянския водопад – най-красив е през април, защото е пълноводен (снеговете се топят), и през януари, защото е изцяло замръзнал.

Великден беше донесъл нов живот и на Витоша – снегът се беше стопил и беше освободил миналогодишните листа, които под тежестта му бяха образували плътна покривка, напомняща на камуфлажен килим. Навсякъде през нея си бяха пробили път сини минзухари и горски теменужки, а дърветата дори в по-високите части бяха понапъпили.

И първоначалният напън на склона под Копитото определено си струваше –  качамакът на Момина скала си е все така добър, а Боянският водопад… Той беше в пълната си прелест – от години не го бях виждал толкова пълноводен и толкова оглушително величествен.

Ето доказателство, че бях там:

А ето и още няколко снимки, да им се радвате:

И най-накрая – Христос Воскресе! Затова вземете станете от компютрите си и идете сред природата, да усетите една идея по-добре що е то възкресението!

Advertisements