Февруари, казвам НЕ на твоята депресия!

– Не ме интересува, че 20 дни е минус 20 и че се стопля, само за да се стане снегът на киша, която със следващия студ да се превърне в коварна клопка за тия, дето не си гледат в краката, защото бързат, говорейки по телефона (от личен опит говоря).

– Не ме интересува, че за да идеш пеш на работа ти трябват редица умения, които никой не преподава в училище – как се проправя пъртина, по какво да познаеш, че над главата ти висят смъртоносни висулки, и как да ходиш по ледени повърхности без специална екипировка.

– Няма да се предам, само защото около мен хората непрестанно се разболяват и всеки киха, кашля и отменя срещи.

– Не ме притеснява, че плановете се променят тотално – като например фактът, че вече трета седмица се опитвам с едни колеги да стигна до Кюстендил и в деня преди пътуването решаваме, че не ни стиска.

– И хич не ми пука, че за целия месец видяхме слънцето за не повече от половин час!

Няма да позволя на тъмното, студеното, сивото и болното да победят!

Вместо това ще ги победя аз!

– Ако стане по-студено, ще си обуя втори чифт чорапи! Ако стане още по-студено, ще си купя чорапогащник (и без друго винаги се чудя тия жени как оцеляват в студа по една пола и един чорапогащник отдолу – сигурно топли много! 🙂 )

– Ако стане по-тъмно – ще си извадя челника! Ако стане още по-тъмно – изобщо няма да излизам от леглото и по цял ден ще си чета на нощна лампа!

– Ако стане по-сиво, ще купя водни боички и ще нацапам всичко сиво, което ми се изпречи пред очите! Ако стане още по-сиво, ще си купя розови цайси.

– Ако стане по-болно – ще удвоя плодовете! Ако стане още по-болно – ще ги утроя – на Женския пазар портокалите са 3 кила за 2 лева, ще ми ядат ушите бацилите!

Не се давайте, хора, ние ще победим! 

Не на февруарската депресия!

Не и на мартенската, но за този пост е още рано!

* Заглавието е вдъхновено от ФБ статус на Жюстин Томс: “февруари, няма да се поддам на песимистичния ти напън!”

снимка – Dariknews.bg
Advertisements